If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всичко може ! Но дали ще ти излезе рентабилно !
Мотора от 147 има много разлики с този на 159 !
Най вече захващането към купето, с две думи не можеш да вземеш от 147 или 156 и да го сложиш в 159 !
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Банда, кажете някой сервиз в който мога да закарам 159ката да и направят ремонт на скоростната кутия, без да се налага, някъде да я свалям, пък да я карам на друг да я прави и трети да я качва?!
---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:36 ----------
Банда, кажете някой сервиз в който мога да закарам 159ката да и направят ремонт на скоростната кутия, без да се налага, някъде да я свалям, пък да я карам на друг да я прави и трети да я качва?! ��
Колега, няма такова казанче в Тех-ко. Доколкото разбрах, това е номера на казанчето на 2.4- 60694766.
Ако имаш друг номер, под който се води в Тех-ко, моля да го дадеш, защото оригиналния номер изобщо не фигурира при тях.
Не зная номера по ОЕМ.
И никога не ме е интересувал.Моето го смених профилактично при Рубигсервиз от форума и ми излезе евтино.Румен просто знаеше какво да купи, включително като хидравлична течност.Стори ми се че беше от Тех-ко.
Само смяна на казаче, без да се сменя хидравличната течност е безсмислено.
Просто казанчето за 2.4 е по малко по дължина, другото за 1,9 е издължено.
Какво обучение-няма нужда от обучение след разкачане на акумулатора!
Благодаря Явно съм се объркал с обучението на нещо друго..
Имам и друг въпрос. Когато включа на директна и държа спирачката след 2-3 секунди започват вибрации в педала и се чува хъркане. Ако отпусна 15-20 см да потегли и пак спра изчезват вибрациите и пак се появяват. Когато е загряла почти не се усещат. Прочетох в нета и доколкото разбрах повечето се разминават с разбити тампони на двигател/автомат. В нета намирам само 2 тампона на двигателя, но за автомата никъде не намерих. http://axm-auto.com/index2.php?brand...=14&subcat=104
И тъй като EPER-а е сдал багажа, не мога да намеря схема на автомата, за да видя какви са тампоните. Някой ако има инфо какъв им е OEM номера, за да ги потърся по него ?
Всъщност кутията ти има N-контрол.
След 2-3 секунди на спирачка и положение D на лоста, минава на N.
А на P и N положения на лоста, има ли ги тези вибрации?
Всъщност кутията ти има N-контрол.
След 2-3 секунди на спирачка и положение D на лоста, минава на N.
А на P и N положения на лоста, има ли ги тези вибрации?
Не, няма вибрации. Получават се само само на D. Колата започва да "бучи". Аз си го обяснявам, че прави усилия да потегли, но от спирачката и се натоварва кутията и се получават вибрациите.
Не, няма вибрации. Получават се само само на D. Колата започва да "бучи". Аз си го обяснявам, че прави усилия да потегли, но от спирачката и се натоварва кутията и се получават вибрациите.
Както е писал колегата по-горе, няколко секунди след като колата е в пълен покой, кутията автоматично превключва от D на P.
При мен се получаваше същото то време на време - оказа се тампон на двигателя. Не прави усилия да потегли, по скоро заради тампона вибрациите се усещат на педала.
Както е писал колегата по-горе, няколко секунди след като колата е в пълен покой, кутията автоматично превключва от D на P.
При мен се получаваше същото то време на време - оказа се тампон на двигателя. Не прави усилия да потегли, по скоро заради тампона вибрациите се усещат на педала.
Интересното е, че го прави като е студена, а като загрее понамаляват доста. Ще отскоча до сервиза да я видят
Сега откривам друго -като седя на място с колата и от климатика мирише на изгоряла нафта. Всички филтри и масла са сменени. Прегледахме генерацията и е в перфектно състояние. От десния край на двигателя се усеща струя въздух и миризма на изгоряла нафта. Четох, че се напукват маркучета за картерните газове. Да допъля, че и ЕГР не ми е затапен, а миризмата се усеща около него.
Comment